Warszawa od kuchni 2015

Przed nami kolejna edycja konkursu kulinarnego „Warszawa od kuchni”. W tym roku już po raz czwarty wybrane zostaną najlepsze restauracje stolicy. Sukces w konkursie stanowi doskonałą rekomendację dla warszawskich restauratorów, dlatego jak co roku akcja cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem.

unnamedSzeroki wybór lokali kulinarnych w Warszawie to z pewnością ogromny pozytyw. Jednak przy tak dużej ofercie warto wyróżnić te, które cieszą się największą popularnością oraz spełniają najwyższe standardy.Lokale zostaną ocenione pod względem jakości obsługi, wyglądu posiłku, różnorodności menu, smaku potraw oraz tego, czy są w nich serwowane również lokalne potrawy. W jury pojawią się blogerzy kulinarni, a tak że znane osoby ze świata polityki, kultury i mediów.
Również Państwa Użytkownicy mogą wysyłać swoje przepisy, które będą brać udział w specjalnym podkonkursie ‚Smak Warszawy’. Wybrane zostaną 3 przepisy, które zostaną następnie przyrządzone i autor najlepszego z nich zostanie nagrodzony.

Laureaci tegorocznej edycji dołączą do elitarnego grona restauracji posiadających tytuł „Złotego Widelca”. Co istotne, każdy z nas może wskazać najlepsze  stołeczne restauracje. Swoje propozycje należy wysyłać na adres biuro@wipwarszawa.org.

StatuetkaPatronatem akcję objęli: wojewoda mazowiecki Jacek Kozłowski, prezydent miasta stołecznego Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz i marszałek województwa mazowieckiego Adam Struzik. Organizatorem i pomysłodawcą tej ciekawej akcji jest Warszawska Izba Przedsiębiorców. Izba zrzesza  obecnie ponad 800 firm. Jak podkreśla jej prezes Waldemar Piórek celem organizacji jest niesienie wszechstronnej pomocy w organizacji biznesu, szkoleniu kadry oraz promocji najlepszych firm.
Terminy wydarzenia:
3.02-14.02 restauracje zgłaszają  się do konkursu
15.02..2015 – 10.04.2015r. jurorzy  odwiedzają restauracje
po 11.04 oceniane są formularze ocen jurorskich
ostatnia sobota kwietnia Gala

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Blip
  • Wykop
  • Live
  • Twitter
  • PDF

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *